Wat is het recht van opstal

maandag, 02 juli 2018 00:00

Het recht van opstal, of het opstalrecht, is het recht om op een onroerend goed van iemand anders te bouwen of te beplanten.

Wat is het recht van voorkoop

zaterdag, 16 juni 2018 00:00

Wie een huis wil kopen of verkopen zal vroeg of laat deze term op zijn bord voorgeschoteld krijgen. Maar wat is het recht van voorkoop precies en wat betekent het voor jou?

Je gaat voor het eerst een huis huren, of je stelt een eigendom open voor verhuur. In beide gevallen zal je gebruik moeten maken van een huurcontract. Als je totaal geen idee hebt van wat zoiets inhoudt, of je wil nakijken of jouw reeds opgestelde contract volledig is, dan lees je best even verder.

Heb jij een garage die je zelden of nooit gebruikt en denk je erover om ze te verhuren? Een investering die je maandelijks wellicht een mooi extra bedrag zal opleveren. Toch is het niet onbelangrijk om even stil te staan bij de regels die je dient te respecteren wanneer je je garage wilt gaan verhuren.

Wil jij binnenkort jouw woning, grond of appartement gaan verkopen, maar weet je niet zo goed hoe of twijfel je aan jouw verkooptechnieken? Denk dan eens aan het inschakelen van een vastgoedmakelaar.

Het kopen van een huis wordt iedere dag opnieuw een stukje complexer. Niet alleen de wet- en regelgeving spelen hierbij een rol, ook de kwaliteit van de woning, de omgeving, de aankoopprijs en zelfs de fiscaliteit zijn minstens even belangrijk.

Pagina 1 van 11