Het ideale moment om je woonlening te laten herzien
donderdag, 01 september 2016 00:00

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op dit moment is de rentevoet erg laag. Heb je in het verleden een woonlening afgesloten tegen een hogere rentevoet, dan kan het aantrekkelijk zijn om jouw woonlening te herzien.

Dit betekent dat je een nieuwe lening afsluit voor je woning, die ervoor zorgt dat je minder rente hoeft te betalen en dus minder geld kwijt bent aan de vaste woonlasten.

Meer weten over het herzien van jouw woonlening om geld te besparen? Lees dan meer over het herzien van de woonlening voor een lagere rente op deze pagina.

Je woonlening herzien: is het interessant?

Is de rentevoet erg laag en heb je al een woonlening lopen met een hoge rente, dan kan het interessant zijn om jouw woonlening te herzien. Over het algemeen geldt dat hoe langer je woonlening nog loopt, hoe interessanter het is om jouw lening te herzien. Door je lening te herzien, bespaar je namelijk veel geld per jaar op de vaste woonlasten. Loopt je lening nog even door, dan betekent dit dat je vele jaren kunt profiteren van een aantrekkelijke besparing op de woonlasten.

Wel moet je er rekening mee houden dat er ook kosten verbonden zijn aan het herzien van je woonlening, Zijn deze kosten hoger dan het geld dat je na de herziening kunt besparen, dan is het niet interessant om je lening aan te passen. Zijn de kosten lager en loopt de lening nog even door (wat betekent dat jij nog jaren profiteert van de besparing), dan is een herziening wel interessant.

Een woonlening herzien: wel of niet doen?

Het lijkt misschien lastig, maar je kunt gemakkelijk achterhalen of het herzien van je woonlening interessant is voor jou. Met oog op de kosten die je moet maken om jouw woonlening te herzien, moet de rentevoet minimaal 0,5 procent gedaald zijn om je woonlening met succes te herzien. Wil je echt geld verdienen aan de keuze om je woonlening te herzien, dan moet je uit gaan van een rentedaling van 1 procent.

De rentevoet is op dit moment erg laag. Dit betekent dat veel mensen baat hebben bij het herzien van hun woonlening, zeker als de lening nog enkele jaren doorloopt. Mensen met een lening die bijna afgesloten is of mensen die al een lage rente hebben, kunnen misschien beter hun lening laten staan.

Geld besparen? Herzie je woonlening

Wil jij geld besparen op je woonlening? Bereken alvast even zelf hoeveel dit je kan opbrengen op deze calculator voor de herziening van hypothecaire leningen!

Je huis verkopen?
Vraag een gratis schatting!

Gratis schatting