Een dier in huis? Let op de volgende 5 tips!
vrijdag, 02 december 2016 00:00

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Een huisdier is je beste vriend. Tenminste, als de kat van de leren bekleding afblijft of de nieuwe pup je nieuwe schoenen niet aan stukken scheurt. Een dier in huis zorgt voor vriendschap en warmte.

Een huisdier is je beste vriend. Tenminste, als de kat van de leren bekleding afblijft of de nieuwe pup je nieuwe schoenen niet aan stukken scheurt. Een dier in huis zorgt voor vriendschap en warmte. Het kan soms ook ergernis opleveren. Doe je voordeel met deze tips, die ervoor zorgen dat je je dierbare spullen netjes houdt en je huisdier te vriend.

Tip 1: Stop elektra goed weg

Elektrische bedrading: je pup en loslopend konijn zijn er gek op! Knagen op de elektriciteitsbedrading kan gevaarlijk zijn voor je huisdier. Daarnaast kan het kortsluiting veroorzaken in de meterkast. Stop de bedrading daarom goed weg. Timmer een koof, bundel de bedrading, hang de bedrading omhoog of stop ze achter een plint. Indien je beestje 's nachts zonder toezicht los mag, zorg dan dat de stroom van de draden door het omzetten van de schakelaar in de meterkast. 

Tip 2: Geef je kat een krabpaal cadeau

Een kat wil graag zijn nageltjes gebruiken en slijpen. Als hij hiervoor geen kans krijgt, zal hij zijn nageltjes in de gordijnen, het leren bankstel, de gelakte trap of rotan stoelen zetten. Geef je vriend daarom een mooie krabpaal cadeau en leer hem dat hij naar hartenlust zijn nageltjes mag gebruiken op dit apparaat.

Tip 3: Ruim je aanrecht en keuken op

Jonge kittens springen zonder moeite je aanrecht op. Staat daar je koffiezetapparaat en je gloednieuwe slowjuicer? Zorg dat deze een plek krijgen in de keukenkastjes. Zorg er ook voor dat er geen hete pannen of kokend water op het fornuis staan. Deze kunnen brandwonden achterlaten. Ook een heet fornuis kan de pootjes beschadigen. Zorg tot slot dat de vuilniszak met resten vlees is opgeruimd, want je kat zal net zolang vechten tot hij erbij kan.

Tip 4: Geef nooit iets waarvan je niet wil dat het huisdier ermee speelt

Een oude schoen, een nieuwe schoen; een hond ziet het verschil niet. Hij zal denken dat als je hem een schoen cadeau geeft om mee te spelen, dat alle schoenen hiervoor gebruikt kunnen worden. Voordat je het weet zijn je nieuwe stappers afgelikt en uitgekauwd. Stop je schoenen weg voor je hond, want hij is dol op zulke taaie speeltjes.

Tip 5: Ga op tijd naar buiten

Een huisdier heeft behoefte aan beweging en aan vrijheid om zijn behoefte te doen. Door een hond op tijd uit te laten en een kat