Wat kan een vastgoedmakelaar voor jou betekenen
dinsdag, 01 mei 2018 00:00

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Wil jij binnenkort jouw woning, grond of appartement gaan verkopen, maar weet je niet zo goed hoe of twijfel je aan jouw verkooptechnieken? Denk dan eens aan het inschakelen van een vastgoedmakelaar.

Of ben jij juist op zoek naar een nieuwe woning of appartement en kun je niet helemaal vinden wat je wilt en weet je niet hoe je het verder moet aanpakken? Ook dan kan het inschakelen van een vastgoedmakelaar een uitkomst zijn. Een vastgoedmakelaar weet het beste waar je allemaal op moet letten. Benieuwd wat een vastgoedmakelaar verder allemaal voor jou kan betekenen, lees dan snel verder!

Rol van een vastgoedmakelaar

De vastgoedmakelaar helpt jouw bij het verkopen van je huis of het kopen van een nieuw huis. Bij de verkoop wordt er gekeken naar verkoopstrategieen en kopers voor jouw huis. Bij het kopen van een huis helpt de makelaar bij het zoeken van een woning op basis van jouw wensen en bijvoorbeeld bij het onderhandelingen over de prijs.

De Taken van de vastgoedmakelaar

Bij verkoop is de makelaar verantwoordelijk voor het zoeken van kopers, het regelen van bezichtigingen, documentatie en afhandelen van de verkoop. Bij kopen is de makelaar verantwoordelijk voor het zoeken naar een woning, bezichtigen, onderhandelen en de hele documentatie.

Voordelen bij aankoop/verkoop

Het inschakelen van een vastgoedmakelaar bij de aankoop en of verkoop van jouw woning brengt een aantal voordelen met zich mee. De belangrijkste voordelen :

  • De vastgoedmakelaar heeft jarenlange ervaring en een relevante opleiding waardoor hij de juiste vraagprijs weet te bepalen voor jouw woning. Er wordt hierbij natuurlijk gekozen voor een realistische marktprijs zodat je als verkoper, maar ook als koper tevreden bent.
  • Een vastgoedmakelaar heeft een groot publiek om jouw woning te promoten. Door het te plaatsen op de website en portaalsites bereikt jouw woning een groter publiek en zal de woning sneller verkocht worden.
  • Door het inschakelen van een vastgoedmakelaar heb je zelf geen omkijken naar bezichtigingen. Door de jarenlange ervaring weet de vastgoedmakelaar ook hoe hij alles precies goed moet doen voor de perfecte eerste indruk.
  • Bij het kopen en verkopen van een woning heb je te maken met wettelijke verplichtingen. Dit kan lastig zijn om zelf te regelen dus ook hier kan een vastgoedmakelaar een grote aanwinst zijn.

Kies voor een vastgoedmakelaar uit de buurt

Bij het kiezen van een vastgoedmakelaar kun je het beste kiezen voor een lokale partner zodat hij/zij ervaring heeft met de regio en de prjzen kent van panden in die regio. Daarnaast is in handig een vastgoedmakelaar te zoeken die kennis heeft in het prijssegment van jouw appartement/woning. Ook is de manier van verkoop belangrijk en moet je natuurlijk altijd rekening houden met jouw gevoel bij een makelaar. Zorg voor een vastgoedmakelaar waar je echt een klik mee hebt!