facebook

Plaatsbeschrijvingen

Een vakkundig opgemaakte plaatsbeschrijving zorgt ervoor dat u als eigenaar steeds kan aantonen dat het pand dat u verhuurt bij de aanvang van de huurperiode in een goede staat was en voldeed aan de voorschriften die zijn vastgelegd in de woonnormen.

U overweegt uw huis of appartement te verhuren maar wil liever geen verrassingen of discussies als uw huurder na verloop van tijd uw eigendom verlaat? Laat dan door De Steenboer een plaatsbeschrijving opmaken.  Een plaatsbeschrijving kan u beschouwen als een soort verzekering. Huurders worden zorgvuldig geselecteerd en springen veelal even zorgzaam om met het pand dat ze bewonen, zoals ook wettelijk verplicht is om als een goede huisvader zorg te dragen voor het goed. Tenslotte is het – zelfs als u huurt – aangenamer om in een goed onderhouden woning te vertoeven. Af en toe lopen de zaken niet zoals verhoopt en slaagt de huurder er niet in om het pand in de gewenste staat te verlaten. 

Op dat moment hebt u als eigenaar de mogelijkheid om mogelijke schade die door toedoen van de huurder is ontstaan te bewijzen aan de hand van de opgemaakte plaatsbeschrijving. Die geeft namelijk gedetailleerd en ondersteund met foto’s de staat van het pand weer op het ogenblik dat het door de huurder werd betrokken. Zo verzeilt u niet in welles nietes spelletjes die er uiteindelijk voor zorgen dat u de waarborg alsnog volledig moet terugstorten bij gebrek aan sluitend bewijsmateriaal. 

Een door De Steenboer opgestelde plaatsbeschrijving bevat een gedetailleerde omschrijving van elke ruimte met foto’s. We vermelden wanneer de cv ketel het laatst werd onderhouden en zorgen ervoor dat we elk mogelijk discussiepunt preventief in kaart brengen. 

In de regel wordt de plaatsbeschrijving samen met het contract of ten laatste voordat de huurder het pand betrekt opgemaakt. Dat gebeurt meestal in aanwezigheid van de huurder, die wordt gevraagd om elke pagina te paraferen. 

Onze plaatsbeschrijving helpt u indien nodig om aan te tonen dat uw eigendom bij verhuur volledig in regel was met de woonnormen en om vast te stellen dat mankementen door de huurder zelf zijn veroorzaakt. 

Wil u uw eigendom nu of in de toekomst verhuren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag met het opmaken met een plaatsbeschrijving of met een schatting om u te helpen de juiste prijs te bepalen.

Denkt u er aan uw eigendom te verkopen of te verhuren?

Maak dan gebruik van onze expertise. Een correcte, marktconforme schatting is van essentieel belang om tot een snel en lonend resultaat te komen. Neem gerust contact met ons op voor een afspraak op ons kantoor of bij u thuis.

Verkoop

Verkoop

De Steenboer biedt professionele en persoonlijke begeleiding bij de aankoop van uw droomwoning. Het ...

MEER INFO
Verhuur

Verhuur

De Steenboer helpt u bij een snelle en veilige verhuur van uw woning. Heeft u een woning in uw eigen...

MEER INFO
Schattingen

Schattingen

Wij bieden u een vrijblijvende en objectieve waardebepaling van uw woning waarbij we rekening houden...

MEER INFO

Je huis verkopen?
Vraag een gratis schatting aan!

Gratis schatting